#BETTERNATION PM YAKIN MENANG #PRU13.

image

Dalam ambang pilihan raya sebegini, ramai yang bertukar pekerjaan kepada tok nujum. Ramai yang menjadi ahli ramal bagi menentukan apa yang bakal terjadi pada pilihan raya kali ini.

Sudah semestinya, pilihan raya kali ini pasti menjadi satu pilihan raya yang paling menarik. Ramai yang menjangkakan sebegitu ekoran pelbagai peristiwa dan kejadian yang terjadi kepada Malaysia ketika menjelang pilihan raya.

Apa yang pasti, PM kita Datuk Seri Najib Razak sungguh optimis dan yakin bahawa BN akan menang besar dalam pilihan raya yang ke 13 ini.

Beliau dilihat sangat bersedia dan yakin. Dalam satu temuramah bersama Straits Times dari Singapura, PM Datuk Seri Najib Razak sendiri berkata bahawa beliau yakin BN akan menang dalam PRU ini.

Sebagai seorang ketua kerajaan, semestinya beliau adalah seorang yang realistik dan relevan. Bermakna, jangkaan dan keyakinan beliau pasti ada sandarannya.

Lihat sahajalah negara sejak berada di bawah pemerintahannya. Boleh dikatakan, gelaran Bapa Transformasi adalah paling cocok untuk insan bernama Najib Razak ini. Ini kerana, PM yakin agenda transformasi yang beliau bawakan selama ini diterima baik oleh segenap lapisan rakyat Malaysia.

Banyak program yang dilancarkan adalah khusus untuk kesenangan dan kesejahteraan rakyat. Bantuan berbentuk keewangan, peluang perniagaan, pendidikan dan banyak lagi dilaksanakan dibawah Government Transformation Program (GTP) dan Economic Transformation Program (ETP).

Ini adalah usaha dan buah fikiran PM bagi memastikan sosio ekonomi rakyat terjamin disamping menjaga kebajikan mereka.

Rata-rata rakyat bersyukur dengan bantuan yang diberikan kerajaan kerana dapat meringankan beban mereka untuk menampung kos hidup seharian. Ini sekali gus menunjukkan penerimaan rakyat kepada BN khususnya PM yang banyak berusaha untuk memajukan negara.

Jadi, tidak mustahil untuk BN menang dalam pilihan raya akan datang kerana mereka berkhidmat untuk rakyat. Bukan PM je yakin, rakyat rasanya pun yakin dengan kepimpinan Najib. Jadi, apa-apa pun, buatlah keputusan dengan tepat. Bijak dalam memilih.

Selamat menunaikan tanggungjawab…

Advertisements
By cikzah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s